Logo

Projekt logo
Rendezvénynaptár
2023. Szeptember »
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Feliratkozás hírlevélre
E-mail cím:

magyar english
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez
PROGRAMAJÁNLÓ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Akadálymentes verzió Főoldal Nyomtatás Elérhetőségek  
 

PROGRAMAJÁNLÓ/ÉVES RENDEZVéNYNAPTáR, NAGYRENDEZVéNYEK

Éves rendezvények

Kaposvári Farsang, Dorottya Napok - Kaposvár Dombjai Farsangi Félmaraton

2023. február

A rendezvény  fontos eleme a farsangi népszokások felelevenítése, megismertetése, valamint a Csokonai Vitéz Mihály vígeposzára alapuló Dorottya hagyomány megőrzése. A farsangi napok történetében rendszeresen sor kerül a Kaposvár dombjai félmaraton futásra, mely a Kossuth térről indulva érinti a város nevezetességeit.

További információ:

Együd Árpád Kulturális Központ

Tel.: 0682/512-228

E-mail: titkarsag@egyudkaposvar.hu

www.egyudkaposvar.hu

 


Kolbásztöltő Fesztivál a Kaposvári Nagypiacon         

2023. február    

Ahol igazi hazai ízeket kóstolhat! A rendezvényen elkészült termékek a helyszínen megkóstolhatók és megvásárolhatók. Eredeti hangulat, élőzene, bor- és pálinkakóstoló, ínyencségek várják a kedves érdeklődőket! 

További információ:

Kaposvári Nagypiac Kft.

7400 Kaposvár, Baross G. u. 5-13.,

E-mail: info@nagypiac.hu

Tel.: 0630/472-6159

www.nagypiac.hu     


Nárcisz Ünnep  a Rippl-Rónai Emlékháznál

2023. április

Az emlékház  ősparkjának fái alatt közel 20 000 db nárciszhagyma várja, hogy a tavasz első napsugarai előcsalogassa a sárga és a fehér több száz árnyalatában pompázó tengernyi virágot, melyeknek látványa mindenki szívét megdobogtatja. Kézműves-foglalkozások, tárlatvezetés, izgalmas témákkal foglalkozó előadások, gyerekkoncert, finom falatok, valamint igazi tavaszi piknik-hangulat várja a szórakozni vagy éppen pihenni vágyó érdeklődőket a múzsák kertjébe.

További információ:

Rippl-Rónai Emlékház és Látogatóközpont

7400 Kaposvár, Fodor József u. 35.,

Tel.:0682/510-049

E-mail: titkarsag@smmi.hu

http://ripplronaiemlekhaz.smmi.hu


Húsvéti forgatag a Szennai Skanzenben         

2023. április

Húsvét Vasárnapján a tojásfestés hagyományos technikáival, húsvéti játszóházzal és szagosvíz készítéssel várjuk a látogatókat. Húsvét hétfőjén pedig megelevenednek a régi falu húsvéti locsolkodással és tojással kapcsolatos szokásai, gyerekeket, felnőtteket egyaránt várjuk programjainkra: népi játszóházba, bábszínházba, táncházba, és koncertre.

További információ:

Szennai Skanzen

7477 Szenna Rákóczi utca 2.

Tel.:0682/584-013, 06/30894-7269

www.szennai.skanzen.hu.

 


Húsvét és tavaszváró Napok a Katica Tanyán

2023. április

Kipróbálhatják a látogatók, hogyan sütötték elődeink a kenyeret, mit játszottak a gyermekek egy számítógép nélküli világban, valamint elsajátíthatják az íjásazt alapjait is. Kézműves foglalkozások várják a kicsiket és nagyokat is.

További információ:

Katica Tanya

Tel.: 0630/4116002

E-mail: info@katicatanya.hu

www.katicatanya.hu


Rippl-Rónai Fesztivál - Kaposvár

2023. június 8-10.

Igazi párizsi hangulatot idéző, bohém művésznegyeddé alakul át a kaposvári belváros. A kaposváriak kedvenc fesztiválja a város legjelentősebb összművészeti rendezvénye. Varázsát a remek kiállítások, koncertek, és a mediterrán hangulat határozza meg.

További információ:

Együd Árpád Kulturális Központ

Tel.: 0682/512-228

www.ripplfeszt.hu

www.egyudkaposvar.hu


Igali fürdő napok

2023. július 

A gondtalan fürdőzés mellett színes színpadi programok, ingyenes esti koncertek, tánc és divatbemutató, vizes vetélkedő és vidámpark várja az érdeklődőket.

További információ:

Igali Gyógyfürdő

Tel.: 0682/573-058, 0682/573-059

E-mail: gyogyfurdo-igal@t-online.hu  


Krisna-völgyi Búcsú (Somogyvámos) 

2023. július 28-30.

A Búcsú elnevezést nem véletlenül adtuk a fesztiválnak, kirakodó vásár, színpadi programok, finom ételek, érdekes előadások, felnőtt és természetesen gyermekprogramok sokaságát szedtük a látogatóknak össze egy csokorba. Mindenfelé kézműves termékek alatt roskadozó asztalkák állnak, melyeknél sok más értékes áru mellett Krisna-völgy saját készítésű termékei is megvásárolhatóak. A házi készítésű, gyógynövény tartalmú kencéket nem csak megvenni tudjuk, hanem egy szakavatott kéz segítségével mi magunk is elkészíthetjük.
A mezőgazdasági ökrös gépbemutató, valamint a kertészetben és a tehenészetben induló szakvezetés segítségével beleshetünk a biogazdálkodás függönye mögé. Magyaros és indiai ízek, látványkonyha, szabadtéri főzés, tandori sütés, frissen készített búzafűlé elégíti ki a Búcsú kavalkádjában megéhezett látogatók étvágyát. A vegánok is bátran elindulhatnak útravaló nélkül, hiszen a legtöbb étel számukra is fogyasztható, még fagyizni is tudnak.
A színpadon tradicionális zene- és táncbemutató látható. Ez ad helyszínt egy védikus indiai esküvőnek is. A tűzceremónia nagyon különleges, teljesen más, mint a hazánkban megszokott polgári, vagy templomi esküvő. A gyönyörű művészi alkotásokkal díszített templom épületet a negyedóránként induló idegenvezetéssel tekinthetjük meg.
A Búcsú alkalmával a Krisna-völgyi iskola is tárt kapukkal várja a látogatókat nyílt nap keretén belül.A gyerekprogramokat és a boci simogatót kimondottan a kicsik igényeire szabtuk. A kisvasút, mely a völgy területén belül közlekedik ilyenkor, szintén nagy örömet szokott okozni a gyerekeknek. A férfiak, és természetesen minden bátor jelentkező, az íjászatban próbálhatja ki magát. Akiket a lélek mélysége érdekel, a mantra-ösvényen végigjárva kóstolhatnak bele a meditációba.
A Kérdezz-felelek sátorban minden kérdésükre választ kaphatnak, az Öko portán a környezetvédelem és biokertészet kapcsán bővíthetjük ismereteinket, a Valóságsátorban purit süthetünk és betekintést nyerhetünk a Krisna-hívők különleges szokásaikba. A tavalyi év nagy kedvence, a Reinkarnációs szerepjáték a karma szövevényes törvényeit segít megérteni.  

További információ:

Krisna-völgy

8699 Somogyvámos Fő u. 38.

Tel.: 06/304363900

E-mail:  info@krisnavolgy.hu

http://bucsu.krisnavolgy.hu

    

      


Kaposfest - Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál

2023. augusztus 13-16.

Magyarország egyik legjelentősebb kulturális fesztiválját Kaposváron, Kaposfest – Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál néven, Baráti Kristóf és Várdai István művészeti vezetésével rendezik meg. A fesztivál igazgatója 2020-tól Hornyák Balázs fuvolaművész és művészeti menedzser. Innovatív összművészeti produkciók és világsztárok várják a közönséget 2021-ben is.

További információ: www.kaposfest.com

Információk, érdekességek a fesztiválrólhttps://www.facebook.com/kaposfestforever


19. Zselici Tüzeslecsó Főzőkavalkád

2023.

Évente kiderül Bőszénfán, hogy kié a legtökösebb lecsó széles-e határon. A versenyételek rangsora közönség-szavazat útján kerül kiválasztásra, becsületkasszás tökperselyek segítségével! A tökökben összegyűlt pénzt jótékonysági célokra fordítják a szervezők.

További információ:

Bőszénfa Polgármesteri Hivatala

7475 Bőszénfa, Fő u. 3.

E-mail: boszenfa@dravanet.hu

Tel.:06309276988, 06204915700

 www.boszenfa.hu


Miénk a város Fesztivál    

2023. szeptember 1-2.

Bor- és gasztrofesztivál Kaposvár belvárosában igényes programokkal, sok zenével, családi  mozidélutánokkal. A Kossuth téri színpadon fellépnek a város legjobb amatőr és félprofi zenekarai, akiket este az ország legnépszerűbb zenekarai, énekesei követnek! A Szivárvány Kultúrpalota filmdélutánjai az egész család számára kínálnak tartalmas időtöltést. A város esti fényeihez, a Fő utca egyedi hangulatához kiváló somogyi borászok is hozzájárulnak italaikkal ezeken a napokon.

További információ:

Együd Árpád Kulturális Központ

Tel.: 0682/512-228

E-mail: titkarsag@egyudkaposvar.hu

www.egyudkaposvar.hu


Kaposvári Mézfesztivál    

2023. szeptember 8-9.

A regionális méhésztalálkozó, a Mézlovagrendek felvonulása és mindenfajta mézes-mázas kulináris élvezet várja az érdeklődőket a Zselici Méhész Egyesület és a Zselici Méz Lovagrend rendezvényén, Kaposváron a város központjában, a Kossuth téren. A Kaposvári Mézfesztivál ideje alatt lesz mézvásár, méhészeti termékek: mézeskalács, viaszgyertya, propoliszos készítmények vására, de méhészeti eszközök kiállítása és szakvására is. Mindemellett zenés produkciók szórakoztatják a nagyérdeműt. 

Részletes program

https://www.tourinformkaposvar.hu/index.php?dt=2022-09-17&p=45&aa=2022&bb=9

További információ:

Zselici Méhész Egyesület

7400 Kaposvár, Dózsa György utca 17.,

Tel.:06/705622054, 06/309935692

E-mail.: info@zselicimeheszek.hu

www.zselicimeheszek.hu


Kaposvári Állattenyésztési Napok a Pannon Lovasakadémián - Kaposvár

2023. szeptember 29 - október 1.

Az agrárium egyik meghatározó rendezvénye az elmúlt években folyamatos fejlődést mutatott, és ezzel kivívta a szakmai, valamint a nagyközönség megelégedését. A szervezők az állattenyésztő társadalmat tenyészállat kiállítással, szakmai fórumokkal, a nagyközönséget lovas programokkal, vadasparkkal, kisállat simogatóval várják.  

További információ: 

Tel.:06/30-988-2269

E-mail: kan.info@uni-mate.hu    

https://kan.uni-mate.hu/


Szennai Hurkafesztivál     

2023.

A disznóölés hagyományos időszakának kezdetén Szennában rendszeresen megrendezésre kerül a hurkatöltő, hurkakötöző mesterek és nyársdugóversmondó poéták versenye. A rendezvényen sxhagyományos és különleges, frissen sült és hidegen fogyasztandó hurkaféleségekkel is találkozhat a látogató. A finom falatok mellé a forralt bor, hagyományőrző együttesek műsorai és vidám hangulat dukál.      

További információ:

Szenna Polgármesteri Hivatala

7477 Szenna, Rákóczi u. 8.

Tel.:0682/584024

http://www.szenna.hu/?page=hirek


Kaposvári Advent

2023. 

A Kaposvári ünnepi programok az első adventi gyertya meggyújtásával kezdődnek. A kaposvári székesegyház oldalában felépített, egyedülálló, faragott Betlehem a meghittség, a szeretet és a nyugalom szigete a rohanó hétköznapokban. A kaposvári Pajta Színházban betlehemes játékok, karácsonyi koncertek, a város apróságainak ünnepi köszöntői melengetik a nézők szívét-lelkét, míg egyéb testrészük egy pohár meleg itallal lel felüdülést. Kaposvár az advent idején a főtérre várja mindazokat, akik a jókedv és meghittség jegyében kívánják a karácsony szellemét megidézni. A kilátogatók közben a közelgő ünnepre színvonalas kirakodóvásáron, főként kézműves portékákból válogathatnak ajándékokat a karácsonyfa alá. Mindezekhez pedig kellemes forralt borok és ízletes meleg ételek elfogyasztása társulhat.  

További információ:

Együd Árpád Kulturális Központ

Tel.: 0682/512-228

E-mail: titkarsag@egyudkaposvar.hu

www.egyudkaposvar.hu         

 
Tourinform logo Kaposvár és a Zselic Vidéke TDM Egyesület EDEN - Kíváló Európai Desztinációk
Jelen honlap tartalmáért a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület felelős.
Látogatók száma 2007.12.10. óta: 5 138 461
Adatvédelem