Logo

Projekt logo
Rendezvénynaptár
2020. Június »
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Feliratkozás hírlevélre
E-mail cím:

magyar english
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez
PROGRAMAJÁNLÓ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Akadálymentes verzió Főoldal Nyomtatás Elérhetőségek  
 

TOURINFORM/AKADáLYMENTES KAPOSVáR

Akadálymentes Kaposvár

Akadálymentes térkép

„ Kaposvár és a Zselic,
… ahol az élmény szembejön”


A képre kattintva megtekintheti az Acces City Awards 2016-os videóját, melyben bemutatkozik az akadálymentes város, Kaposvár.


Kaposvár már évek óta figyelemmel kíséri a segítséggel élők helyzetét.
„Tapintható város” - 2009  A Tourinform-Kaposvár vakok és gyengénlátók számára elkészített anyagaival hatalmas lépést tett ez ügyben. A kaposvári kezdeményezés egyedülálló volt országban! A dombornyomott belváros térkép, a Braille írásos brossúra és az audio guide-ra feltöltött hanganyagok segítségével az érintettek önállóan ismerhetik meg KaposvártEzekben az években a mozgásukban korlátozottak számára is pozitív fejlesztések zajlottak a településen.
A Tourinform 2010 óta teljes körben akadálymentes. A mozgáskorlátozottak, a kisgyermekesek akadálymentes bejáraton át jutnak be a helyiségbe, ahol vezetősáv és mozgáskorlátozott mosdó áll rendelkezésére. A hallássérülteket egy indukciós hurok segíti a kommunikálásban. Vakok és gyengénlátók számára Braille írásos nyitva tartás tábla és információs anyagok érhetők el. A Tourinform honlapjának magyar nyelvű oldalai 2010 óta „A” szintű akadálymentesek: www.tourinformkaposvar.hu.  „Jeles Kaposvár” -- 2011-ben készült kisfilm a hallássérültek turizmusba való bevonását célozta meg, amely tíz percben egy hallássérült apa és fia segítségével, jeleléssel és feliratozással kísérve mutatja be a várost.
A Tourinform iroda mellett, Kaposvár belvárosa közterületei, a kulturális intézmények, a kulturális rendezvények helyszínei és a főbb látnivalók, a városi fürdő a strand teljes területe is mindenki számára elérhető. A teljes belváros akadálymentes, beszélő lámpás és vezetősávos gyalogátkelőkkel, alacsonypadlós autóbuszokkal találkozunk.
Érdekesség továbbá, hogy 30 horgászhely akadálymentes - szilárd burkolatú, mindenki számára hozzáférhető a Zselicben a szelíd szarvasok simogatása, és a Csillagoségbolt park éjszakai túrája. 
Kaposvár és a Zselic biztosítani tudja, hogy minden segítséggel élő egyenlő eséllyel férjen hozzá a város által nyújtott programokhoz és a szolgáltatásokhoz. Kaposvár és a Zselic méltán nyerte el, és viseli a „Kiváló Európai Desztináció” megtisztelő címet!


Akadálymentes látnivalók:
Kaposvár teljes belvárosa akadálymentes. A belvárosban nincs járdaszegély, az átkelőknél hangjelzés segíti az áthaladást. A belvárosban tapintható és körüljárható szobrok élénkítik az Ady Endre utcát a  Fő utcát, Kossuth teret és a Szivárvány Kultúrpalotát .

Tourinform iroda akadálymentes bejárattal, mosdóval és indukciós hurokkal rendelkezik.Városnézéshez Audio-guide-ot, Braille írásos térképet tudunk biztosítani. Az Agóra - Együd Árpád Kulturális Központ kiállításai, a Vaszary Képtár tárlata , a Szivárvány Kultúrpalota és zenés, kulturális rendezvényei látogathatóak. Erdők Háza Látogatóközpont teljes kiállítása akadálymentes. Az intézmények mindegyikében akadálymentes mosdó található.

További akadálymentes látnivalók:
-    Virágfürdő és az Igali Gyógyfürdő teljes területe akadálymentes,  egyes medencék beemelő szerkezettel vannak ellátva, továbbá akadálymentes mosdók is találhatóak a fürdők területén.  http://www.virágfürdő.hu/      http://www.igal.hu/Gyogyfurdo/Nyitva-tartas-Arak
-    Zselici Csillagparkban a meteorit és természeti kiállítás      http://zselicicsillagpark.hu/
-    Bőszénfai Szarvasfarm és Vadgazdálkodási Tájközpontban található  simogató kert és étterem
-    Katica Tanya egyes szórakoztató elemei  http://katicatanya.hu/
-    Desedai Kalanderdő , arborétuma és a Gombás parkerdő tanösvény hálózata részben aszfaltozott útvonallal, akadálymentes parkolóval, mosdóval.
-    Töröcskei-tó akadálymentes horgász helyekkel rendelkezik
-    Fekete István Látogatóközpont teljes egészében akadálymentes, a Deseda tó partján aszfaltozott kerékpár/sétaút fut körbe. Sétahajózásra is lehetőség nyílik.  http://deseda.smmi.hu/
-    A Rippl-Rónai villa épülete nem akadálymentes (műemlék védelem alatt áll), viszont a rekonstruált Andrássy-ebédlő és a villa parkja látogatható. http://ripplronaiemlekhaz.smmi.hu/
-    Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm teljes területe és rendezvényeik akadálymentesen látogathatóak.   http://krisnavolgy.hu/


Akadálymentes szálláshelyek, éttermek:
Kaposvár:
-    Hotel Dorottya****   http://hoteldorottya.hu/hu/
-    Kapos Hotel ***   http://www.kaposhotel.hu/
-    Fogadó a Bárányhoz  http://baranyfogado.hu/
Kaposvár környékén:
-    Zselicvölgy Szabadidőfarm, Hajmás  http://www.zselicvolgy.hu/index.php/hu/
-    Hotel Kardosfa , Zselickisfalud   http://www.zseliciutazas.hu/
-    Modern Villa, Igal     http://www.igal.hu/Turizmus/Szallashelyek/Modern-Villa


Akadálymentes előadás Csiky Gergely Színházban
A 90 decibel projekt keretein belül 2009 óta akadálymentes előadások is láthatóak a Csiky Gergely Színház falai között. Az akadálymentes előadásokat jeltolmács segítségségével siketek és nagyothalló nézők is élvezhetik. A látássérülteknek pedig képzett színházi narrátorok segítik az előadások megértését. Évente 2-2 darab akadálymentes előadást tartanak.


Tovább információ:
Csiky Gergely Színház jegyirodában
7400 Kaposvár, Rákóczi tér 1.
Telefonszám: 06-82/511-207, 06-82/511-208
E-mail: jegyiroda@csiky.hu
Akadálymentes honlap: https://www.csiky.hu/Akadálymentes közlekedés:


2015 novemberében a Kaposvári Megyei Jogú Város önkormányzata 40 új gázüzemű autóbuszra cserélték le régi helyi járatos autóbuszparkjukat. Az új buszok  alacsony padlósak, rámpával rendelkeznek így  kielégítik a babakocsival utazók, a fogyatékkal élők és az idős emberek igényeit. A városban az  átkelőpontoknál beszélő lámpák segítik az átkelést az úttesten.

 
Tourinform logo Kaposvár és a Zselic Vidéke TDM Egyesület EDEN - Kíváló Európai Desztinációk
Jelen honlap tartalmáért a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület felelős.
Látogatók száma 2007.12.10. óta: 3 849 671
Adatvédelem