Logo

Projekt logo
Rendezvénynaptár
2024. Július »
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Feliratkozás hírlevélre
E-mail cím:

magyar english
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez
PROGRAMAJÁNLÓ
 
 
 
 
 
 

 Akadálymentes verzió Főoldal Nyomtatás Elérhetőségek  
 

PROGRAMAJÁNLÓ/ÉVES RENDEZVéNYNAPTáR, NAGYRENDEZVéNYEK

ÉVES RENDEZVÉNYNAPTÁR


Farsangoló Kaposvár

2024. január 7 - február 4.

A rendezvény  fontos eleme a farsangi népszokások felelevenítése, megismertetése, valamint a Csokonai Vitéz Mihály vígeposzára alapuló Dorottya hagyomány megőrzése.

A farsangi felvonulásra és térjátékra 2024. február 3-án kerül sor.

"Már az új év első hétvégéjétől a farsangra hangolja a város lakóit Kaposvár. A régi hagyományokra visszatekintő kaposvári farsang 2020-ban csalogatta utoljára a Kossuth térre a város lakóit. Idén a város vezetése úgy döntött, folytatni kívánja a hagyományt megújult formában, de a szokásokhoz ragaszkodva. Az eseménysorozat főszervezője a BábSzínTér, aki az Együd Árpád Kulturális Központtal mint társszervezővel, a Rippl-Rónai Múzeummal és a Takáts Gyula Megyei Hatókörű Városi Könyvtárral, valamint helyi civil szervezetekkel közösen készül a télűző mulatságra." 

Részletes programhttps://farsangolokaposvar.hu/

 

Futófarsang, Kaposvár Dombjai Félmaraton

2024. február 4.

A farsangi napok történetében rendszeresen sor kerül a Kaposvár dombjai félmaraton futásra, mely a Kossuth térről indulva érinti a város nevezetességeit.

Részletes versenykiíráshttps://www.kaposvardombjai.hu


További információ

Együd Árpád Kulturális Központ, Tel.: 0682/512-228, titkarsag@egyudkaposvar.hu, www.egyudkaposvar.hu

 


Nárciszünnep  a Rippl-Rónai Emlékháznál

2024. március 23.

Az emlékház  ősparkjának fái alatt közel 20 000 db nárciszhagyma várja, hogy a tavasz első napsugarai előcsalogassa a sárga és a fehér több száz árnyalatában pompázó tengernyi virágot, melyeknek látványa mindenki szívét megdobogtatja. Kézműves-foglalkozások, tárlatvezetés, izgalmas témákkal foglalkozó előadások, gyerekkoncert, finom falatok, valamint igazi tavaszi piknik-hangulat várja a szórakozni vagy éppen pihenni vágyó érdeklődőket a múzsák kertjébe.

További információ:

Rippl-Rónai Emlékház és Látogatóközpont

7400 Kaposvár, Fodor József u. 35.,

Tel.:0682/510-049

E-mail: titkarsag@smmi.hu

http://ripplronaiemlekhaz.smmi.hu


Húsvéti forgatag a Szennai Skanzenben         

2024. március 29 - április 1.

Húsvét Vasárnapján a tojásfestés hagyományos technikáival, húsvéti játszóházzal és szagosvíz készítéssel várjuk a látogatókat. Húsvét hétfőjén pedig megelevenednek a régi falu húsvéti locsolkodással és tojással kapcsolatos szokásai, gyerekeket, felnőtteket egyaránt várjuk programjainkra: népi játszóházba, bábszínházba, táncházba, és koncertre.

Aktuális program: 

https://szennai.skanzen.hu/hu/latogatas/programok/husveti-forgatag-a-szennai-skanzenben_24

 

További információ:

Szennai Skanzen

7477 Szenna Rákóczi utca 2.

Tel.:0682/584-013, 06/30894-7269

www.szennai.skanzen.hu

 


Húsvét és tavaszváró Napok a Katica Tanyán

2024. április

Kipróbálhatják a látogatók, hogyan sütötték elődeink a kenyeret, mit játszottak a gyermekek egy számítógép nélküli világban, valamint elsajátíthatják az íjásazt alapjait is. Kézműves foglalkozások várják a kicsiket és nagyokat is.

További információ:

Katica Tanya

Tel.: 0630/4116002

E-mail: info@katicatanya.hu

www.katicatanya.hu


Rippl-Rónai Kupa - 43. Magyar Hőlégballon Nemzeti Bajnokság

Kaposvár, 2024. május 23-26.

Információ

https://www.facebook.com/photo?fbid=879735160827214&set=a.430538152413586

https://www.facebook.com/pinterromeo


Rippl-Rónai Fesztivál - Kaposvár

2024. május 30 - június 1.

Igazi párizsi hangulatot idéző, bohém művésznegyeddé alakul át a kaposvári belváros. A kaposváriak kedvenc fesztiválja a város legjelentősebb összművészeti rendezvénye. Varázsát a remek kiállítások, koncertek, és a mediterrán hangulat határozza meg.

További információ:

Együd Árpád Kulturális Központ

Tel.: 0682/512-228

www.ripplfeszt.hu és https://www.facebook.com/ripplfeszt

www.egyudkaposvar.hu


Múzeumok Éjszakája

2024. június 22.

Információ

https://www.tourinformkaposvar.hu/index.php?dt=2024-06-22&p=45&aa=2024&bb=6


Igali fürdő napok

2024. július 

A gondtalan fürdőzés mellett színes színpadi programok, ingyenes esti koncertek, tánc és divatbemutató, vizes vetélkedő és vidámpark várja az érdeklődőket.

További információ:

Igali Gyógyfürdő

Tel.: 0682/573-058, 0682/573-059

E-mail: gyogyfurdo-igal@t-online.hu  


Krisna-völgyi Búcsú (Somogyvámos) 

2024. július 26-28.

A Búcsú elnevezést nem véletlenül adtuk a fesztiválnak, kirakodó vásár, színpadi programok, finom ételek, érdekes előadások, felnőtt és természetesen gyermekprogramok sokaságát szedtük a látogatóknak össze egy csokorba. Mindenfelé kézműves termékek alatt roskadozó asztalkák állnak, melyeknél sok más értékes áru mellett Krisna-völgy saját készítésű termékei is megvásárolhatóak. A házi készítésű, gyógynövény tartalmú kencéket nem csak megvenni tudjuk, hanem egy szakavatott kéz segítségével mi magunk is elkészíthetjük.
A mezőgazdasági ökrös gépbemutató, valamint a kertészetben és a tehenészetben induló szakvezetés segítségével beleshetünk a biogazdálkodás függönye mögé. Magyaros és indiai ízek, látványkonyha, szabadtéri főzés, tandori sütés, frissen készített búzafűlé elégíti ki a Búcsú kavalkádjában megéhezett látogatók étvágyát. A vegánok is bátran elindulhatnak útravaló nélkül, hiszen a legtöbb étel számukra is fogyasztható, még fagyizni is tudnak.
A színpadon tradicionális zene- és táncbemutató látható. Ez ad helyszínt egy védikus indiai esküvőnek is. A tűzceremónia nagyon különleges, teljesen más, mint a hazánkban megszokott polgári, vagy templomi esküvő. A gyönyörű művészi alkotásokkal díszített templom épületet a negyedóránként induló idegenvezetéssel tekinthetjük meg.
A Búcsú alkalmával a Krisna-völgyi iskola is tárt kapukkal várja a látogatókat nyílt nap keretén belül.A gyerekprogramokat és a boci simogatót kimondottan a kicsik igényeire szabtuk. A kisvasút, mely a völgy területén belül közlekedik ilyenkor, szintén nagy örömet szokott okozni a gyerekeknek. A férfiak, és természetesen minden bátor jelentkező, az íjászatban próbálhatja ki magát. Akiket a lélek mélysége érdekel, a mantra-ösvényen végigjárva kóstolhatnak bele a meditációba.
A Kérdezz-felelek sátorban minden kérdésükre választ kaphatnak, az Öko portán a környezetvédelem és biokertészet kapcsán bővíthetjük ismereteinket, a Valóságsátorban purit süthetünk és betekintést nyerhetünk a Krisna-hívők különleges szokásaikba. A tavalyi év nagy kedvence, a Reinkarnációs szerepjáték a karma szövevényes törvényeit segít megérteni.  

További információ:

Krisna-völgy

8699 Somogyvámos Fő u. 38.

Tel.: 06/304363900

E-mail:  info@krisnavolgy.hu

http://bucsu.krisnavolgy.hu

    

Információhttps://www.facebook.com/krisnavolgy

      


KaposFest – Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál

2024. augusztus 12-18.

Magyarország egyik legjelentősebb kulturális fesztiválját Kaposváron, Kaposfest – Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál néven, Baráti Kristóf és Várdai István művészeti vezetésével rendezik meg. A fesztivál igazgatója 2020-tól Hornyák Balázs fuvolaművész és művészeti menedzser. Innovatív összművészeti produkciók és világsztárok várják a közönséget 2021-ben is.

www.kaposfest.com

Helyszín: Kaposvár, Szivárvány Kultúrpalota, közterek, belvárosi templomok

 

A 2024-es fesztiválra a bérletértékesítési időszak elkezdődött. A vásárlás menetével kapcsolatban a kamara.akademiainfo@gmail.com email címen kapható részletes információ.

Információ: https://www.kaposfest.com/hu/informaciok/

Koncertprogram: https://www.kaposfest.com/hu/program-2024/

 

Kiegészítő programok SILVER, GOLD és PLATINA bérleteseknek:

https://www.kaposfest.com/hu/kiegeszito-programok-silver-berleteseknek/

https://www.kaposfest.com/hu/kiegeszito-programok-gold-berleteseknek/

https://www.kaposfest.com/hu/kiegeszito-programok-platina-berleteseknek/

 

Jegyvásárlás elővételben az Interticket jegyirodai hálózat irodáiban,

 

Kaposváron a Tourinform irodában (Fő u. 1.), valamint online a jegy.hu oldalon:

https://www.jegy.hu/pfsearch?q=kaposfest

Információk, érdekességek a fesztiválrólhttps://www.facebook.com/kaposfestforever

 

 


19. Zselici Tüzeslecsó Főzőkavalkád

2024.

Évente kiderül Bőszénfán, hogy kié a legtökösebb lecsó széles-e határon. A versenyételek rangsora közönség-szavazat útján kerül kiválasztásra, becsületkasszás tökperselyek segítségével! A tökökben összegyűlt pénzt jótékonysági célokra fordítják a szervezők.

További információ:

Bőszénfa Polgármesteri Hivatala

7475 Bőszénfa, Fő u. 3.

E-mail: boszenfa@dravanet.hu

Tel.:06309276988, 06204915700

 www.boszenfa.hu


Miénk a város Fesztivál    

2023. szeptember 1-2.

Bor- és gasztrofesztivál Kaposvár belvárosában igényes programokkal, sok zenével, családi  mozidélutánokkal. A Kossuth téri színpadon fellépnek a város legjobb amatőr és félprofi zenekarai, akiket este az ország legnépszerűbb zenekarai, énekesei követnek! A Szivárvány Kultúrpalota filmdélutánjai az egész család számára kínálnak tartalmas időtöltést. A város esti fényeihez, a Fő utca egyedi hangulatához kiváló somogyi borászok is hozzájárulnak italaikkal ezeken a napokon.

További információ:

Együd Árpád Kulturális Központ

Tel.: 0682/512-228

E-mail: titkarsag@egyudkaposvar.hu

www.egyudkaposvar.hu


Kaposvári Mézfesztivál    

2023. szeptember 8-9.

A regionális méhésztalálkozó, a Mézlovagrendek felvonulása és mindenfajta mézes-mázas kulináris élvezet várja az érdeklődőket a Zselici Méhész Egyesület és a Zselici Méz Lovagrend rendezvényén, Kaposváron a város központjában, a Kossuth téren. A Kaposvári Mézfesztivál ideje alatt lesz mézvásár, méhészeti termékek: mézeskalács, viaszgyertya, propoliszos készítmények vására, de méhészeti eszközök kiállítása és szakvására is. Mindemellett zenés produkciók szórakoztatják a nagyérdeműt. 

Részletes program

https://www.tourinformkaposvar.hu/index.php?dt=2022-09-17&p=45&aa=2022&bb=9

További információ:

Zselici Méhész Egyesület

7400 Kaposvár, Dózsa György utca 17.,

Tel.:06/705622054, 06/309935692

E-mail.: info@zselicimeheszek.hu

www.zselicimeheszek.huKÁN Egyetemi Napok - Kaposvár

2024. szeptember 27-29.

(péntek – szombat - vasárnap)

Az agrárium egyik meghatározó rendezvénye az elmúlt években folyamatos fejlődést mutatott, és ezzel kivívta a szakmai, valamint a nagyközönség megelégedését. A szervezők az állattenyésztő társadalmat tenyészállat kiállítással, szakmai fórumokkal, a nagyközönséget lovas programokkal, vadasparkkal, kisállat simogatóval várják.  

 Információhttps://kaposvarinapok.hu

Jegyvásárláshttps://ejegy.uni-mate.hu/

Helyszín: MATE Kaposvári Campus Pannon Lovasakadémia, Kaposvár, Guba S. u. 40.


Szennai Hurkafesztivál     

2024.

A disznóölés hagyományos időszakának kezdetén Szennában rendszeresen megrendezésre kerül a hurkatöltő, hurkakötöző mesterek és nyársdugóversmondó poéták versenye. A rendezvényen sxhagyományos és különleges, frissen sült és hidegen fogyasztandó hurkaféleségekkel is találkozhat a látogató. A finom falatok mellé a forralt bor, hagyományőrző együttesek műsorai és vidám hangulat dukál.      

További információ:

Szenna Polgármesteri Hivatala

7477 Szenna, Rákóczi u. 8.

Tel.:0682/584024

http://www.szenna.hu/?page=hirek


Kaposvári Advent

2024. 

A Kaposvári ünnepi programok az első adventi gyertya meggyújtásával kezdődnek. A kaposvári székesegyház oldalában felépített, egyedülálló, faragott Betlehem a meghittség, a szeretet és a nyugalom szigete a rohanó hétköznapokban. A kaposvári Pajta Színházban betlehemes játékok, karácsonyi koncertek, a város apróságainak ünnepi köszöntői melengetik a nézők szívét-lelkét, míg egyéb testrészük egy pohár meleg itallal lel felüdülést. Kaposvár az advent idején a főtérre várja mindazokat, akik a jókedv és meghittség jegyében kívánják a karácsony szellemét megidézni. A kilátogatók közben a közelgő ünnepre színvonalas kirakodóvásáron, főként kézműves portékákból válogathatnak ajándékokat a karácsonyfa alá. Mindezekhez pedig kellemes forralt borok és ízletes meleg ételek elfogyasztása társulhat.  

További információ:

Együd Árpád Kulturális Központ

Tel.: 0682/512-228

E-mail: titkarsag@egyudkaposvar.hu

www.egyudkaposvar.hu         

 
Tourinform logo Kaposvár és a Zselic Vidéke TDM Egyesület EDEN - Kíváló Európai Desztinációk
Jelen honlap tartalmáért a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület felelős.
Látogatók száma 2007.12.10. óta: 5 723 507
Adatvédelem