Logo

Projekt logo
Rendezvénynaptár
2020. Január »
HKSzCsPSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Feliratkozás hírlevélre
E-mail cím:

magyar english
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez
PROGRAMAJÁNLÓ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Akadálymentes verzió Főoldal Nyomtatás Elérhetőségek  
 

PROGRAMAJÁNLÓ/ÉVES RENDEZVéNYNAPTáR, NAGYRENDEZVéNYEK

 

Kaposvári Farsang, Dorottya Napok - Kaposvár Dombjai Farsangi Félmaraton

2020. február 07-09

A rendezvény  fontos eleme a farsangi népszokások felelevenítése, megismertetése, valamint a Csokonai Vitéz Mihály vígeposzára alapuló Dorottya hagyomány megőrzése. A farsangi napok történetében rendszeresen sor kerül a Kaposvár dombjai félmaraton futásra, mely a Kossuth térről indulva érinti a város nevezetességeit.

Együd Árpád Kulturális Központ

Tel.: 82/512-228, www.egyud.kaposvar.hu, www.kaposvardombjai.hu


Kolbásztöltő Fesztivál a Kaposvári Nagypiacon         

2020. február    

Ahol igazi hazai ízeket kóstolhat! A rendezvényen elkészült termékek a helyszínen megkóstolhatók és megvásárolhatók. Eredeti hangulat, élőzene, bor- és pálinkakóstoló, ínyencségek várják a kedves érdeklődőket!        

Kaposvári Nagypiac Kft.

7400 Kaposvár, Baross G. u. 5-13., info@nagypiac.hu, 30/472-6159, www.nagypiac.hu.     


29. Kaposvári Városismereti Verseny

2020. március   

Városbejárással egybekötött csapatverseny Kaposvár történelméről, hagyományairól és kulturális életéről.

Kaposvári Természetbarátok Turista Egyesülete

+36-30/5816353, mr.szep.jozsef@gmail.com, http://termeszetbaratok.gportal.hu.


Nárcisz Ünnep  a Rippl-Rónai Emlékháznál

2020. április.    

Az emlékház  ősparkjának fái alatt közel 20 000 db nárciszhagyma várja, hogy a tavasz első napsugarai előcsalogassa a sárga és a fehér több száz árnyalatában pompázó tengernyi virágot, melyeknek látványa mindenki szívét megdobogtatja. Kézműves-foglalkozások, tárlatvezetés, izgalmas témákkal foglalkozó előadások, gyerekkoncert, finom falatok, valamint igazi tavaszi piknik-hangulat várja a szórakozni vagy éppen pihenni vágyó érdeklődőket a múzsák kertjébe.

Rippl-Rónai Emlékház és Látogatóközpont

7400 Kaposvár, Fodor József u. 35., 82/510-049, titkarsag@smmi.hu, http://ripplronaiemlekhaz.smmi.hu.

 


X. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Biennálé

2020.03.30-04.05

További információ: Csiky Gergely Színház Jegyiroda, tel.:06/82-511-207


Húsvéti forgatag a Szennai Skanzenben         

2020.április

Húsvét Vasárnapján a tojásfestés hagyományos technikáival, húsvéti játszóházzal és szagosvíz készítéssel várjuk a látogatókat. Húsvét hétfőjén pedig megelevenednek a régi falu húsvéti locsolkodással és tojással kapcsolatos szokásai, gyerekeket, felnőtteket egyaránt várjuk programjainkra: népi játszóházba, bábszínházba, táncházba, és koncertre.

Szennai Skanzen

7477 Szenna Rákóczi utca 2. (82)584-013, (30)894-7269, www.szennai.skanzen.hu.

 


Húsvét és tavaszváró Napok a Katica Tanyán

2020.április

Kipróbálhatják a látogatók, hogyan sütötték elődeink a kenyeret, mit játszottak a gyermekek egy számítógép nélküli világban, valamint elsajátíthatják az íjásazt alapjait is. Kézműves foglalkozások várják a kicsiket és nagyokat is.

Információ: Katica Tanya

Tel.: 30/4116002, info@katicatanya.hu, www.katicatanya.hu


„Zselic” éjszakai teljesítménytúra        

2020. május  

Komoly kihívást jelent a mai napig is az éjszakai erdőben történő gyaloglás, tájékozódás. A Zselic 40 országosan meghirdetett, közkedvelt túra lett az évek során. A résztvevők igényihez igazodva ma már 10 és 20 kilométeres távon is lehet teljesíteni a túrát, a 40-km-es távval egy időben. A túra jelzett turistautakon halad és ellenőrző pontok segítik a résztvevőket a tájékozódásban. Népszerűségét bizonyítja, hogy a kezdetek óta eltelt időszak alatt közel 4000 fő járta a túra keretén belül a Zselic rengetegét és tette próbára saját bátorságát és teljesítőképességét. 

Kaposvári Meteor TTE

postmaster@meteor1.t-online.hu, meteor.tte.kaposvar@gmail.com, www.meteor-kaposvar.hu.


Rippl-Rónai Fesztivál - Kaposvár

2020. május. 28-31

Késő tavasszal bohém, párizsi hangulatot idéző művésznegyeddé alakul a kaposvári belváros. A majd másfél évtizedes múlttal rendelkező fesztivál, a város legjelentősebb összművészeti rendezvénye. Varázsát a remek kiállítások és a belváros mediterrán hangulatot idéző, pezsgő életének együttese határozza meg. Mindezeket kiváló zenei csemegék koronázzák meg négy napon át.

Együd Árpád Kulturális Központ

Tel.: 82/512-228, www.egyud.kaposvar.hu, www.ripplfest.hu.Országos Nyugdíjas találkozó az Igali Gyógyfürdőben

2020.  

Az egész napos kulturális programra az ország minden pontjáról érkeznek nyugdíjas csoportok, akiknek amellett, hogy lehetőségük nyílik feltöltődni az ország egyik legjobb gyógyvízében, számos színvonalas műsort is megtekinthetnek.  A nap folyamán több nyugdíjas tánccsoport illetve énekkar műsorát élvezhetik a vendégek.         

Igali Gyógyfürdő

7275 Igal, Rákóczi tér 30., 82/573-058, 82/573-059, gyogyfurdo-igal@t-online.hu, www.igal.hu.  


Igali fürdő napok

2020.július 10-12

Az idei nyár legnagyobb igali bulija téged is vár.
2017-ben újra megrendezésre kerülnek az IGALI FÜRDŐ NAPOK! 
Színes színpadi programok (sztárfellépők, tánc-divatbemutató) vizes vetélkedők a fürdőben, vidámpark (dodzsem, kisvasút, céllövölde, ugrálóvárak, jumping stb.)
Az esti koncertek ingyenesen látogathatóak!

Információ: Igali Gyógyfürdő

Tel.: 82/573-058, 82/573-059,  gyogyfurdo-igal@t-online.hu  ,  http://igal.hu/Rendezvenyek/Aktualis/Igali-Furdo-Napok-2017


Krisna-völgyi Búcsú (Somogyvámos) 

2020. július 17-19

A Búcsú elnevezést nem véletlenül adtuk a fesztiválnak, kirakodó vásár, színpadi programok, finom ételek, érdekes előadások, felnőtt és természetesen gyermekprogramok sokaságát szedtük a látogatóknak össze egy csokorba. Mindenfelé kézműves termékek alatt roskadozó asztalkák állnak, melyeknél sok más értékes áru mellett Krisna-völgy saját készítésű termékei is megvásárolhatóak. A házi készítésű, gyógynövény tartalmú kencéket nem csak megvenni tudjuk, hanem egy szakavatott kéz segítségével mi magunk is elkészíthetjük.
A mezőgazdasági ökrös gépbemutató, valamint a kertészetben és a tehenészetben induló szakvezetés segítségével beleshetünk a biogazdálkodás függönye mögé. Magyaros és indiai ízek, látványkonyha, szabadtéri főzés, tandori sütés, frissen készített búzafűlé elégíti ki a Búcsú kavalkádjában megéhezett látogatók étvágyát. A vegánok is bátran elindulhatnak útravaló nélkül, hiszen a legtöbb étel számukra is fogyasztható, még fagyizni is tudnak.
A színpadon tradicionális zene- és táncbemutató látható. Ez ad helyszínt egy védikus indiai esküvőnek is. A tűzceremónia nagyon különleges, teljesen más, mint a hazánkban megszokott polgári, vagy templomi esküvő. A gyönyörű művészi alkotásokkal díszített templom épületet a negyedóránként induló idegenvezetéssel tekinthetjük meg.
A Búcsú alkalmával a Krisna-völgyi iskola is tárt kapukkal várja a látogatókat nyílt nap keretén belül.A gyerekprogramokat és a boci simogatót kimondottan a kicsik igényeire szabtuk. A kisvasút, mely a völgy területén belül közlekedik ilyenkor, szintén nagy örömet szokott okozni a gyerekeknek. A férfiak, és természetesen minden bátor jelentkező, az íjászatban próbálhatja ki magát. Akiket a lélek mélysége érdekel, a mantra-ösvényen végigjárva kóstolhatnak bele a meditációba.
A Kérdezz-felelek sátorban minden kérdésükre választ kaphatnak, az Öko portán a környezetvédelem és biokertészet kapcsán bővíthetjük ismereteinket, a Valóságsátorban purit süthetünk és betekintést nyerhetünk a Krisna-hívők különleges szokásaikba. A tavalyi év nagy kedvence, a Reinkarnációs szerepjáték a karma szövevényes törvényeit segít megérteni.  

Krisna-völgy

8699 Somogyvámos Fő u. 38. Tel.: +36304363900, www.bucsu.krisnavolgy.hu,  info@krisnavolgy.hu.

    


  

Youth Football/Basketball/Volleyball/Handball Festival – Kaposvár és környéke      

2020.július.02.-08

A fesztivál minden év júliusában kerül megrendezésre, melyre közel kétszáz, 8-18 éves korosztályú csapat érkezik a világ minden tájáról. A fesztiválon foci-, kosár-, kézi- és röplabda versenyek is zajlanak párhuzamosan.        

INTERSPORT Youth Football / Youth Basketball / Youth Volleyball / Youth Handball Festival Szervező Iroda

1173 Budapest, Tapiósüly u. 6. Tel.: +36-20-285-8040  (angol és német), +36-20-315-0922  (orosz).

info@youthfootballfestival.org, info@youthbasketballfestival.org, info@youthvolleyballfestival.org, info@youthhandballfestival.org, www.youthfootballfestival.org, www.youthbasketballfestival.org, www.youthvolleyballfestival.org, www.youthhandballfestival.org.  

        

 


Nemzetközi Huszártalálkozó

2020.augusztus

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre Igalban a Nemzetközi Huszártalálkozó. Az egész napos programra több szomszédos országból érkeznek huszárok, akik között megtalálhatóak lesznek gyalogos illetve lovas huszárok is.

A nap folyamán részesei lehetünk egy a főtérről induló és a város utcáin végigvonuló látványos zenés felvonulásnak, lovas illetve huszárcsapat bemutatónak.

Hagyományörző egyesületek felvonulása a belvárosban, melyet fúvós zenekar kísér

Indulás a város főteréről
József Attila utca
Mátyás Király utca
Igali-Gyógyfürdő
Fesztivál park (Hőforrás kempinggel szemben)

Helyszín: Kempinggel szemben található Fesztivál park

Fürdővendégeinknek (minden érvényes karszalaggal) ezen a napon szabad ki és bejárást biztosítunk a rendezvény külső helyszíneire.

Igali Gyógyfürdő

7275 Igal, Rákóczi tér 30., 82/573-058, 82/573-059, gyogyfurdo-igal@t-online.hu, www.igal.hu.   

 

 


Kaposvári Vágta, a Nemzeti Vágta Előfutama

2020.augusztus

Kaposvár a rendezvénysorozat kezdete óta részt vesz a Nemzeti Vágtán, Budapesten. A Nemzeti Vágta elődöntőjét 2012-ben rendezték először Kaposváron, amely már az első alkalommal rekordszámú nézőt és versenyzőt vonzott. A huszárok, a somogyi betyárok és egyéb hagyományőrző csoportok által színesített programot minden év augusztus második felében rendezi meg.

Kecelhegyi Lovassport Közhasznú Egyesület

7400 Kaposvár, Keceli bejáró, Tel.: +36302168528, +3682424381, meistro@t-online.hu, www.meistro.hu.   


17. Zselici Tüzeslecsó Főzőkavalkád

2020. szeptember 

Évente kiderül Bőszénfán, hogy kié a legtökösebb lecsó széles-e határon. A versenyételek rangsora közönségszavazat útján kerül kiválasztásra, becsületkasszás tökperselyek segítségével! A tökökben összegyűlt pénzt jótékonysági célokra fordítják a szervezők.

Bőszénfa Polgármesteri Hivatala

7475 Bőszénfa, Fő u. 3. boszenfa@dravanet.hu, +36309276988, +36204915700, www.boszenfa.hu.


Szarvasbőgés Hallgató túrák a Bőszénfai Szavasfarmon

2020. szeptember  

Szarvasbőgés hallgatás a szarvas tenyészkertben, lovasfogattal vagy traktor vontatta pótkocsival.

Kaposvári Egyetem - Vadgazdálkodási Tájközpont

7475 Bőszénfa, Malom u. 3. Tel/fax: +3682570519, szarvas.boszenfa@ke.hu, szarvasfarm@ke.hu, dani.tunde@ke.hu, +36209776289


Miénk a város Fesztivál    

2020. szeptember 04-06

Bor- és gasztrofesztivál Kaposvár belvárosában igényes programokkal, sok zenével, családi  mozidélutánokkal. A Kossuth téri színpadon fellépnek a város legjobb amatőr és félprofi zenekarai, akiket este az ország legnépszerűbb zenekarai, énekesei követnek! A Szivárvány Kultúrpalota filmdélutánjai az egész család számára kínálnak tartalmas időtöltést. A város esti fényeihez, a Fő utca egyedi hangulatához kiváló somogyi borászok is hozzájárulnak italaikkal ezeken a napokon.

Együd Árpád Kulturális Központ

+3682512228, www.egyud.kaposvar.hu.


Kaposvári Mézfesztivál    

2020. szeptember 18-19.

A regionális méhésztalálkozó, a Mézlovagrendek felvonulása és mindenfajta mézes-mázas kulináris élvezet várja az érdeklődőket a Zselici Méhész Egyesület és a Zselici Méz Lovagrend rendezvényén, Kaposváron a város központjában, a Kossuth téren. A Kaposvári Mézfesztivál ideje alatt lesz mézvásár, méhészeti termékek: mézeskalács, viaszgyertya, propoliszos készítmények vására, de méhészeti eszközök kiállítása és szakvására is. Mindemellett zenés produkciók szórakoztatják a nagyérdeműt. 

Zselici Méhész Egyesület

7400 Kaposvár, Dózsa György utca 17., +36705622054, +36309935692, info@zselicimeheszek.hu, www.zselicimeheszek.hu.


Kaposvári Állattenyésztési napok a Pannon Lovasakadémián - Kaposvár

2020.szeptember 11-13.

Az agrárium egyik meghatározó rendezvénye az elmúlt években folyamatos fejlődést mutatott, és ezzel kivívta a szakmai, valamint a nagyközönség megelégedését. A szervezők az állattenyésztő társadalmat tenyészállat kiállítással, szakmai fórumokkal, a nagyközönséget lovas programokkal, vadasparkkal, kisállat simogatóval várják.        

Szervező: Magyar Mezőgazdaság Kft.

1141 Budapest, Mirtusz u. 2. +3614700411, marketing@magyarmezogazdasag.hu, www.kaposvarinapok.hu.


Szennai Hurkafesztivál     

2020.november.

A disznóölés hagyományos időszakának kezdetén Szennában rendszeresen megrendezésre kerül a hurkatöltő, hurkakötöző mesterek és nyársdugóversmondó poéták versenye. A rendezvényen sxhagyományos és különleges, frissen sült és hidegen fogyasztandó hurkaféleségekkel is találkozhat a látogató. A finom falatok mellé a forralt bor, hagyományőrző együttesek műsorai és vidám hangulat dukál.      

Szenna Polgármesteri Hivatala

7477 Szenna, Rákóczi u. 8. +3682584024, szenna@kapos-net.huhttp://www.szenna.hu/?page=hirek


Kaposvári Advent és Karácsonyi Ünnepi Hetek

2020.november 29 - december 20.

A Kaposvári ünnepi programok az első adventi gyertya meggyújtásával kezdődnek. A kaposvári székesegyház oldalában felépített, egyedülálló, faragott Betlehem a meghittség, a szeretet és a nyugalom szigete a rohanó hétköznapokban. A kaposvári Pajta Színházban betlehemes játékok, karácsonyi koncertek, a város apróságainak ünnepi köszöntői melengetik a nézők szívét-lelkét, míg egyéb testrészük egy pohár meleg itallal lel felüdülést. Kaposvár az advent idején a főtérre várja mindazokat, akik a jókedv és meghittség jegyében kívánják a karácsony szellemét megidézni. A kilátogatók közben a közelgő ünnepre színvonalas kirakodóvásáron, főként kézműves portékákból válogathatnak ajándékokat a karácsonyfa alá. Mindezekhez pedig kellemes forralt borok és ízletes meleg ételek elfogyasztása társulhat.  

Együd Árpád Kulturális Központ

+3682512228, www.egyud.kaposvar.hu.

         

 
Tourinform logo Kaposvár és a Zselic Vidéke TDM Egyesület EDEN - Kíváló Európai Desztinációk
Jelen honlap tartalmáért a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület felelős.
Látogatók száma 2007.12.10. óta: 3 807 256
Adatvédelem