Logo

Projekt logo
Rendezvénynaptár
2024. Március »
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Feliratkozás hírlevélre
E-mail cím:

magyar english
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez
PROGRAMAJÁNLÓ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Akadálymentes verzió Főoldal Nyomtatás Elérhetőségek  
 

SZOLGÁLTATÁSOK/SZáLLáSHELYEK/VADáSZHáZAK

VADÁSZHÁZAK

Csöprönd Vadászház

Szobaszám: 5, Férőhely: 10

Szolgáltatások: bográcshely

Nagyatádtól északra, Böhönye és Vése falvak között félúton, egy erdei tisztáson található ez a kívül-belül igényes és egyszerű vadászház. A környéken több apró, sok érdekességet rejtő kistelepülés található, de alig húsz perces autóúttal elérhető a többi között a nagyatádi termálfürdő, a mesztegnyői tájház, a Mesztegnyői Erdei Vasút, a petesmalmi Vidrapark, de a kaszói Baláta-tó természeti szépségei is egyre többek érdeklődését keltik fel. A sokféle vad és a nagy vadsűrűség miatt gyakorta látogatják a területet természetfotósok.

Kis mérete miatt meghitt hangulatot tud teremteni családok vagy kisebb baráti társaságok számára. A szobák légkondicionáltak, a 14 fős ebédlőben lehetőség van kisebb rendezvények megtartására is. 

Cím: 8719 Böhönye
Web: http://somogyiturizmus.hu/     e-mail: turizmus@sefag.hu   Tel.: 06 82 505 170

 


Zsitfapuszta Vadászház

Cím: 7588 Vízvár
Web: http://somogyiturizmus.hu/     e-mail: turizmus@sefag.hu   Tel.: 06 82 505 170

Szobaszám: 3, Férőhely: 6
Szolgáltatások: filagória, bográcshely

A Drávától alig néhány kilométerre, Vízvár térségében található ez a roppant barátságos vadászház. A húszfős ebédlő alkalmas kisebb magán vagy vállalati rendezvények, találkozók befogadására.

A környék legfontosabb turisztikai vonzereje a Dráva, amely egyre népszerűbb célpont a kirándulók körében. Európa egyik legtisztább vizű folyója a horgászok paradicsoma, de a hajókirándulások és a vízparti gyalogtúrák is népszerűek. Érdemes felkeresni a térség nevezetességeit is, mint például a babócsai nárciszost és a kaszói Baláta-tavat. 


Alexandra Vadászház

Cím: 7555 Csokonyavisonta, Alexandra-puszta
Web: http://somogyiturizmus.hu/     e-mail: turizmus@sefag.hu   Tel.: 06 82 505 170

Szobaszám: 10, Férőhely: 26 fő
Szolgáltatások: étterem, konferenciaterem, biliárd terem, kártyaszoba, finn szauna, internet, filagória

A Barcstól északra található festői vadászház nem csak egyéni vendégeket, hanem nagyobb létszámú vadászcsoportokat, kiránduló, túrázó társaságokat fogad. Tíz, minden kényelmi funkcióval felszerelt szobájában összesen 26 fő elszállásolására van lehetőség.

A vadászház 30 fős étterme somogyi tájjellegű ízek és vadételek széles választékával szolgál. Az étterem és a vele egybenyitható konferenciaterem akár 60 fős családi, baráti vagy vállalati rendezvények helyszíne is lehet. Az akadálymentes szálláshelyen kártyaszoba, billiárdszoba, finn szauna biztosítja a vendégek kényelmét. 


Karád Vadászház

Cím: 8676 Karád

Web: http://somogyiturizmus.hu/     e-mail: turizmus@sefag.hu   Tel.: 06 82 505 170

Szobaszám: vadászházban 4, kisházban 3, Férőhely: vadászházban 10, kisházban 6
Szolgáltatások: internet, kerékpár, lovaglás, gyermekjátékok, bográcshely
A Balaton partjától alig 15 kilométerre, a Babod Off Road Fesztiválról nevezetes Somogybabod közelében áll ez a sokak által kedvelt vadászház. A főépület mellett egy kisebb, alacsonyabb komfortfokozatú, de rendkívül hangulatos kis vadászlak áll, így 20 ember szállhat meg egyszerre a két házban, az ebédlő pedig befogad kisebb, legfeljebb 25 fős rendezvényeket.

Az ellazulásra vágyó vendégeket kültéri finn szauna, jacuzzi és gyermekmedence várja. A környéken számos vadászati és horgászati lehetőség van. Mód nyílik kijelölt turistaúton túrázni, és van lehetőség lovagolásra és íjászkodásra is. Rövid autóúttal elérhetőek a balatoni strandok, a rádpusztai szabadidőközpont, a Dél-balatoni Borút pincészetei vagy éppen a kereki vár festői romjai. 


Nagysallér Vadászház

Szobaszám: 11, Férőhely: 20 fő

Szolgáltatások: internet, finn szauna, vadászterem kandallóval, kerékpár, bográcshely, filagória

Lábod és Rinyabesenyő között az erdőktől körbeölelve fekszik ez a modern, mégis tradicionális jegyeket hordozó vadászház. A szaunával is rendelkező szálláshelyen összesen húsz vendégnek van hely, míg az étteremben akár 50 fős rendezvények megtartására is adott a lehetőség.

A gyalogos vagy kerékpáros kirándulást kedvelők erdőn keresztül kereshetik fel a nagysalléri vadasparkot, ami Magyarország öt nagyvadja közül a gímszarvasnak, a dámszarvasnak, az őznek és a muflonnak ad otthont. A Studinka László Tanösvényen végighaladva a látogatók természetes környezetükben figyelhetik meg a vadat. A közel tíz kilométeres tanösvény, mely a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolától Nagysallér érintésével ér el Petesmalomig, a biciklis turisták kedvelt kirándulóhelye. Kerékpárok akár helyben is kölcsönözhetők. 

Cím: 7551 Lábod
Web: http://somogyiturizmus.hu/     e-mail: turizmus@sefag.hu   Tel.: 06 82 505 170


Petesmalom Vadászlak

A régi erdész- és vadászházból kialakított vadászlak a petesmalmi tórendszer mellett található. A vadászlak nagyterme alkalmas harmincfős összejövetelek, rendezvények lebonyolítására. A szállóvendégek részére rendelkezésre áll egy kis teakonyha is.

A közelben található a Vidrapark és a számos nagyvadat (gímszarvas, dámvad, őz, muflon) bemutató nagysalléri vadaspark. Utóbbin áthalad és a vadászlaknál ér véget a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolától induló, 10 km-es Studinka László Tanösvény, ami gyalogosan és kerékpárral is bejárható. 

Cím: 7551 Lábod-Petesmalom

Web: http://somogyiturizmus.hu/     e-mail: turizmus@sefag.hu   Tel.: 06 82 505 170


Alirét Vadászház

A vadászház éttermében egyedi igényeket is kielégítő szolgáltatásokkal várjuk vendégeinket. Speciális, frissen készült ételeink mindig nagy sikert aratnak. Fontos számunkra, hogy helyi termelőktől vásárolt alapanyagokból készítsük ételeinket, ezzel is követve az aktuális trendet, különös figyelmet fordítva a minél kisebb környezeti terhelésre és a minőségi alapanyagok és élelmiszerek felhasználására. Borlapunkon a Villányi borok mellett balatoni fehér, rosé és vörösborokat is kínálunk. Éttermünkben 20 fő létszámig tudunk kényelmesen rendezvényeket lebonyolítani, magasabb létszámú csoport fogadását a vadászház parkjában tavasszal és nyáron vállaljuk.

A Balatonhoz való közelsége számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál a vendégeknek. A táj szépsége gyakran ösztönzi erdei túrákra az itt megszálló vendégeket. Lovaskocsis kirándulás és szarvasgombatúra fakultatív programlehetőség a vadászházban.

Szobaszám: 6

Férőhely: 12

Web: http://somogyiturizmus.hu/     e-mail: turizmus@sefag.hu   Tel.: 06 82 505 170

 

Információ: Turisztikai Iroda, SEFAG Zrt. Vadgazdálkodási és Turisztikai Osztály

7400 Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 21.   Tel.: 06 82 505 170 

http://sefag.hu/    http://somogyiturizmus.hu/     e-mail: turizmus@sefag.hu

 
Tourinform logo Kaposvár és a Zselic Vidéke TDM Egyesület EDEN - Kíváló Európai Desztinációk
Jelen honlap tartalmáért a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület felelős.
Látogatók száma 2007.12.10. óta: 5 465 061
Adatvédelem