Logo

Projekt logo
Rendezvénynaptár
2024. Március »
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Feliratkozás hírlevélre
E-mail cím:

magyar english
Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi szabályzatot
Hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez
PROGRAMAJÁNLÓ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Akadálymentes verzió Főoldal Nyomtatás Elérhetőségek  
 

SZOLGÁLTATÁSOK/SZABADIDő/ÉLMéNY-, WELLNESS éS GYóGYFüRDő KOMPLEXUM

Élményfürdő Kaposváron


2006 júniusában nyitotta meg kapuit Kaposvár új élményfürdője, a Virágfürdő, amely a maga 3462 négyzetméteres egybefüggő vízfelületével az ország egyik legnagyobb ilyen létesítménye.

Nevét arról kapta, hogy hatalmas élménymedencéje madártávlatból egy virág szirmait formázza. Vize 31 fokos, hűvösebb napokon is kellemes.

Virágfürdő

A régi strand helyén kialakított élményfürdőben 17-féle, összesen 46 db látványelem várja a kicsiket és nagyokat, fiatalabbakat és idősebbeket egyaránt:

    4 db hátfal befúvó
    1 db vízernyő
    8 db nyakzuhany
    7 db vízköpő
    5 db övzuhany
    3 db buzgár
    3 db gejzír
    1 db ülőlappezsgetés
    1 db kamikaze csúszda
    1 db 4 pályás családi csúszda
    1 db 72 m-es anakonda
    1 db barlangcsúszda
    1 db piranya kamra (fényjátékos)
    1 db barlangvízesés
    5 db vízfüggöny    

A gyermekek különálló, játékokkal berendezett gyermekmedencében fürödhetnek.

 

Gyógyfürdő

Három különböző hőfokú termálmedence gondoskodik az üdítő lazításról és a pihentető regenerálódásról. A bennük lévő, naponta cserélt , minősített gyógyvíz összes ásványianyag-tartalma jelentős, 51 fokos. A kaposvári gyógyvíz alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos hévíz, amely kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések, baleseti sérülések kezelésére, idegsebészeti műtétek utáni rehabilitációra.

Szaunavilág

Megújult a finn szauna, az aromaszauna, az infraszauna és a gőzfürdő, valamint a masszázshelyiségek. A szaunavilág területe is bővült, ennek révén új szolgáltatások is helyet kaptak a részlegen.Létrehoztak egy Kneipp udvart, ahol vizes és száraz sétány is található, egy sószobát, fűtött kerámia ülőkéket helyeztek ki, van itt továbbá egy jégkása kút és egy dézsazuhany is. Mindemellett a pihenőteret is tágasabbá, kényelmesebbé varázsolták.


Uszoda

A fürdőben két fedett uszoda található. A 25m-es úszómedencét kizárólag vendégeink vehetik igénybe.  A sportolók, úszók, vízilabdázók és szinkronúszók az 50m-es versenymedencét használják, amely számos országos és regionális úszóverseny és vízilabda-mérkőzés helyszíne.

Csik Ferenc Versenyuszoda

A Virágfürdő mellett épült meg az európai színvonalú, 50 méteres, tízpályás versenyuszoda, amely nemzetközi úszó-,szinkronúszó versenyek és vízilabda mérkőzések rendezésére is alkalmas. Nemcsak versenyzők, hanem civilek is használhatják a létesítményt. 



Elérhetőségek:

Kaposvár, Csik Ferenc sétány 1.

E-mail: info@viragfurdo.hu

Honlap címe: https://www.viragfurdo.hu/

Telefonszám: +36/82-321-044

Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely.


Igali –Gyógyfürdő



A Dél-Dunántúl egyik legrégibb fürdője, a Balatontól mindössze 40 km-re délre, Kaposvártól és az M7-es autópályától alig félórányira található.

Igal, a 2016-os évben, Somogy megyében elsőként kapta meg a gyógyhely minősítést, amely egyfajta minőségi garanciát biztosít az ideérkező vendégeknek, hogy nem csak a gyógyvíz összetételét, hanem a környezeti tényezőket tekintve is Magyarországon a legjobbak közé tartozik. A 651 m mélységből feltörő 81 C-os gyógyvíz, amely rendkívül magas (10.358 mg/liter) oldott ásványi anyagot tartalmaz, már több mint 50 éve Európa legjobbjai közt van számon tartva. Ezt talán mi sem bizonyítja jobban az elégedetten távozó fürdővendégeknél, hogy számtalan már-már kilátástalannak hitt gyógyulás, baleset utáni felépülés vagy éppen gyermekáldás köszönheti valóságalapját a víz jótékony hatásának. A fürdőben 13 db, minden korosztályt kiszolgáló medence, ingyenesen igénybe vehető szauna-világ 3 pályás óriáscsúszda, játszótér illetve több sportpálya található. Fürdőnkben több OEP által finanszírozott kezelés is igénybe vehető (tangentor, masszázs, súlyfürdő, iszapkezelés) kedvező áron. Egész évben színes programokkal, kulturális rendezvényekkel és időszakos kedvezményekkel várjuk a hozzánk ellátogató vendégeket. Családias hangulatú fürdőnkben minden korosztály megtalálja a számára legideálisabb kikapcsolódási lehetőséget.

Igali-Gyógyfürdő - 7275 Igal, Rákóczi tér 30.

Telefon: +36 82/573-059

Email: gyogyfurdo@igal.hu

Web: www.igal.hu

 
Tourinform logo Kaposvár és a Zselic Vidéke TDM Egyesület EDEN - Kíváló Európai Desztinációk
Jelen honlap tartalmáért a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület felelős.
Látogatók száma 2007.12.10. óta: 5 465 142
Adatvédelem